Isetehtud jogurt granolaga
Alusta oma päeva täiusliku hommikusöögiga
Tee ise ahjus piimast ja jogurtikultuurist kreemine ja paks jogurt, jogurtimasinat kasutamata. Naudi jogurtit, lisades sellele isetehtud granola - imemaitsev segu röstitud pähklitest, seemnetest, meest ja vahtrasiirupist.
Koostisosad
200 g täisterakaerahelbeid
200 g mandlilaaste
100 g täistera nisujahu
110 g pruuni suhkrut
30 g mooniseemneid
110 g ghee võid
75 g vahtrasiirupit
40 g mett
100 g mett kaunistamiseks
200 g Kreeka jogurtit (või tee jogurt ise, kasutades 1 l laktoosivaba piima ja natukene jogurtikultuuri)
1. samm
Lisa jogurtikultuur piima sisse, sega korralikult läbi ja kalla segu väikestesse purkidesse või kaussidesse. Aseta need Electrolux CombiSteamPro ahju ja vali jogurtirežiim. Aur ja 42-kraadine kuumus loovad optimaalse keskkonna jogurti bakterite arenemiseks. Küpseta 6-8 tundi.
2. samm
Kui jogurt on valmis, pane see külmkappi ja alusta granola küpsetamist. Sulata ghee või väikeses potis. Kui sa kasutad induktsioonpliidiplaati, saad võid sulatada veevanni kasutamata. Lisa sulanud võile vahtrasiirup ja mesi. Sega korralikult läbi.
3. samm
Sega kõik granola koostisosad Electrolux Assistant mikseriga. Jaota mass ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadil. Vali kuuma õhu režiim ning küpseta granolat 15 minutit 140 kraadi juures. Võta küpsetusplaat ahjust välja, vala granolale mesi peale ja sega korralikult läbi. Küpseta veel 20 minutit. Lülita ahi välja, sega granola veel kord läbi ja jäta 15 minutiks avatud uksega ahju.
4. samm
Vala isetehtud jogurt kaussi ja lisa sellele granolat. Kaunista värskete puuviljadega.