Beseega kaetud sidrunikook
Koostisosad
Taigen: 250 g jahu / 125 g võid / näputäis soola / 70ml leiget vett
Sidrunikreem: 2 sidrunit / 3 munakollast / 20 cl vahukoort / 2 spl neli / 70 g pruuni suhkrut
Besee: 3 munavalget / näputäis soola / 125 g pruuni suhkrut / 125 g tuhksuhkrut
Taigen
Sega omavahel jahu ja sool. Sega võikuubikud jahuga ja sõtku käega. Lisa leige vesi ja vormi taigen palliks. Lase taignal 30 minutit külmkapis puhata. Laota taigen pirukavormi, küpseta 15 minutit temperatuuril 180 ° C.
Sidrunikreem
Sega omavahel suhkur ja munakollased. Seejärel lisa kahe sidruni koor ja mahl. Lõpuks lisa koor ja jahu ning sega hoolikalt. Kalla kreem eelküpsetatud taigna peale ja küpseta veel 20 minutit 180 ° C juures.
Besee
Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa fariinsuhkur ja jätka vahustamist. Kui see on valmis, lisa spaatli abil tuhksuhkur ja sega hoolikalt. Aseta besee kondiitrikotti ja kaunista sellega pirukas.