Kartuli ja parmesani suflee

Kartuli ja parmesani suflee

Suflee, lihtne valmistada

See kartulisuflee on lihtne ja mugav valmistada ning sobib jahedateks sügisõhtuteks. Riivsai moodustab krõbeda põhja ja servad, parmesan lisab aga imelist umami maitset.

Koostisosad

800 g kartulit
1 suur bataat
1 muna
1tass peeneks riivitud parmesani, lisaks veidi suflee peale puistamiseks
100 g võid, lisaks väike kogus roa määrimiseks
1/2 tassi riivsaia
8 värsket hakitud salvei lehte
soola
musta pipart

Juhised

1. Määri 6 vormi võiga ja puista üle riivsaiaga.

2. Koori kartulid ja bataat ning lõika väikemateks kuubikuteks. Keeda kartulikuubikud soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kalla ülejäänud vesi ära. Keeda bataadi kuubikuid eraldi anumas kuni need on peaaegu valmis. Nõruta ja lase jahtuda.

3. Purusta kartulid mikseriga ühtlaseks püreeks. Sega või, parmesan ja muna. Maitsesta hakitud salvei, soola ja musta pipraga. Lisa bataadi kuubikud ja sega ettevaatlikult.

4. Vala kartulisegu vormidesse ja puista üle parmesani, soola ja musta pipraga.

5. Aseta vormid ahju keskele ja küpseta 15-17 minutit 220°C kraadi juures lisades veidi auru kuni sufleed saavutavad kauni kuldse värvuse.

  • Vikerkaarevärvilised sõõrikud

    Vikerkaarevärvilised sõõrikud on värviline versioon tavalistest sõõrikutest