Taimetoidu burger
Koostisosad
Sai: 150 ml piima + 4 sl piima / 1 pakk küpsetuspärmi / 370 g jahu / 30 g pruuni suhkrut / 1-2 sl kurkumit / näputäis soola / 20 g võid / peotäis seesamiseemneid / 1 munakollane
Taimne kotlet: 265 g söögivalmis läätseid / 180 g riivitud porgandit / veerand punast paprikat / 6 päikesekuivatatud tomatit / poole sidruni mahl / 10 näputäit pipart / 4 sl äädikat / 4 sl oliiviõli / peotäis petersellilehti / 1 muna
Juurviljad: 6 peotäit lambasalatit / 1 pakk mahedat pehmet kitsejuustu / 6 tl teralist sinepit / 12 hapukurki / 12 kirsstomatit
Saiade valmistamine
Aktiveeri pärm, pannes see 15 minutiks 4 sl sooja piima sisse. Sõtku jahu, suhkru, piima ja pärmi segu 5 minutit. Lisa viilutatud või, kurkum ja sool ning sõtku veel 5 minutit. Kata tainas ja jäta pooleks või terveks tunniks seisma. Moodusta 6 palli ja jäta need veel üheks tunniks seisma, tehes kindlaks, et need on liikuva õhu eest kaitstud. Pintselda tainapallid munakollasega ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 25% auruga 18 minutit 180 °C juures.
Taimsete kotlettide valmistamine
Sega kõik koostisosad kokku. Vormi 6 kotletti ja jäta need küpsetuspaberile 30-ks minutiks õhu kätte kuivama. Küpseta 20 minutit 230°C juures.
Juurviljade valmistamine
Lõika saiad pooleks, määri üks pool kitsejuustuga ja teine sinepiga. Tükelda hapukurgid ja kirsstomatid. Aseta kotlet saiale, kata see salatilehtede, tomati ja hapukurgi tükkidega, lisa teine sai ning naudi!