Hooajaline köögiviljasupp
Kreemine supp krõpsudega
Naudi hooajalistest köögiviljadest tehtud kreemist suppi krõbedate ise tehtud seemnekrõpsudega. Ideaalne nii eelroa kui pearoana - käesolevas retseptis on kasutatud küll pastinaaki, kuid selle võib asendada mõne muu hooajalise köögviljaga, näiteks maapirniga.
Koostisosad
Supi jaoks:
Köögiviljapuljong - 1 l
Pastinaagid - 1,5 kg
Ghee või - 100 g
Sojapiim - 300 ml
Seemnekrõpsude jaoks:
Jahu - 50 g
Vesi - 100 ml
Äädikas - 30 ml
Pruun suhkur, sool
Kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemned
1. samm
Lülita Electroluxi ahjus sisse kuuma õhu režiim ja soojenda see 180-kraadise kuumuseni. Sega Electrolux Assistant abil kokku kõik krõpsude koostisosad. Tulemuseks peaks olema pannkoogitaina sarnane vedelapoolsem tainas. Kalla osa tainast küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja aja väga õhukese kihina plaadile laiali. Puista peale seemneid. Pane 10-ks minutiks ahju.
2. samm
Koori pastinaagid ja lõika väikesteks tükkideks. Pane pool võist pannile ja sulata Electroluxi induktsioonpliidiplaadil 12.-13. tasemel. Prae pastinaagitükke paar minutit, kuni need muutuvad kergelt kuldseks.
3. samm
Pane pastinaagid kastrulisse, vala peale puljong ja keeda 10 minutit.
4. samm
Pane keedetud pastinaagid koos puljongi ja sojapiimaga Electrolux MasterPiece blenderisse ning blenderda, kuni tulemus on ühtlane. Kreemjama tulemuse saamiseks võid lisada veel puljongit.
5. samm
Lisa ghee või ja sega korralikult läbi. Vala supp kaussi ning serveeri seemnekrõpsudega.