Toidu hoidmine külmikus värskena võib olla väljakutse. Siin on mõned soovitused, kuidas seda kauem värskena hoida.
Kuidas sparglit värskena hoida
Vältige spargli kuivamist. Siduge kimp kokku ja trimmige otstest umbes 2-3 sentimeetrit. Pange spargel klaasi püsti, mis sisaldab 3-5 sentimeetri jagu vett, ja katke lõdvalt kilekotiga. Sparglivarred püsivad krõmpsud kuni 7 päeva.
Kuidas hoida kartulit värskena
Kartulile meeldib jahedas (10-20c) ja niiskes keskkonnas. Parim keskkond on hoida neidpruunist paberist või perforeeritud kilekotis valgusest eemal. Ärge hoidke kartulit sibula kõrval, sest eralduv gaas põhjustab teise toiduaine lagunemist. Järgige neid nõuandeid ja artul püsib kauem värskena.
Kuidas avokaadot värskena hoida
Avokaadosid tuleks hoida külmkapis, kuna külm peatab küpsemise. Hoidke neid kõigepealt köögilaual, kuni nad küpsevad. Pärast jahutamist peaksid need säilima 7-10 päeva. Peamine näpunäide: kui teil on kiire, pange need küpsemise kiirendamiseks köögilaual või tööpinnal asuvasse kilekotti.
Kuidas hoida mune värskena
Selleks, et munad külmikus kauem värsked püsiksid, hoidke neid kindlasti originaalpakendis, et niiskus ja muud saasteained ligi ei pääseks. Mune säilitatakse kõige paremini jahedas keskkonnas umbes 4-20c. Kui järgite neid näpunäiteid, püsivad munad külmkapis värskena umbes 3-5 nädalat.
Kuidas hoida spargelkapsast värskena
Brokkolit on kõige parem hoida külmkapis köögiviljasahtlis. Hoidke seda suletud plastpakendis (näiteks seotud kilekotis). Õigesti hoides peaks see säilima 7-14 päeva. Kui soovite värsket spargelkapsast sügavkülmutada, lõigake see kõigepealt õisikuteks, blanšeerige 2-3 minutit keevas vees, jahutage kohe külmas / jäävees, nõrutage ja hoidke õhukindlas pakendis. Need peaksidneed säilima 3–6 kuud.
Kuidas hoida salat värskena
Salatit säilib kõige paremini külmkapi köögiviljasahtlis, kus õhuniiskus on kõrge - see kehtib kõigi lehttaimede kohta. Kui teil pole õhuniiskuse kontrolli - peske salat, mähkige see paberrätikesse ja sulgege anumasse.
Köögiviljade kangelane
Köögiviljasahtel on värskete toodete, köögiviljade ja maitsvate puuviljade kangelane. Sel on suur tähtsus nende hea ja värskena hoidmisel, tagades madala köögiviljade ainevahetuse, vähese veekao ja patogeenide (hallituse jms) madala riskiastme.
- Mida köögiviljasahtlis säilitada: salat / köögiviljasalat, porgand, rohelised oad, brokkoli, seened
- Ärge hoidke köögiviljasahtlis (vale säilitamistemperatuuri tõttu): paprika, tomatid, kurk, banaan, eksootilised puuviljad (mango, ananassid), melonid, arbuus.
Niiskus - põhielement
Õige õhuniiskus sahtlis on võtmeks värskete toodete kuivamise vältimiseks. Otsige võimalust oma sahtli õhuniiskust reguleerida õhutusava, ratta, nuppude jms kaudu. Suurem õhuniiskus on ideaalne, kui sahtlis on vähe tooteid, madalam, kui see on täis.