Kala küpsetamine auruahjus

Viimati värskendatud 25.05.2020 21:36

Kala valmistamine auruahjus on sama lihtne, kui see on maitsev. Aurutamine hoiab kala mahlase ja püsivana ning on kiirem ja vaevatum, kui arvata oskate.



Maitsev kalafilee

Üldiselt on soovitus temperatuuri pisut madalamaks reguleerida, eriti kui tegemist on kalafileega. Proovige filee aurutamisel täisaurul hoida temperatuuri umbes 80 ° C. Kui kaua kala aurutada, sõltub ahju temperatuurist ja kala sisetemperatuurist. Peakoka soovitus on kasutada toiduandurit, et saaksite jälgida sisetemperatuuri, need erinevad olenevalt kalast.

Pole ühtegi paremat kalafileed aurutamiseks ega parimat viisi kala aurutamiseks, proovige valmistada neid kõiki! Üks võimalus on mähkida kalafilee enne aurutmist millegi sisse, nt kapsasse, lehtpeeti või merevetikatesse. Enne pakkimist võite lisada vürtse ja õli, et veelgi maitset saada.


Muud kalad

Terved kalad

Terve kala aurutamisel kasutage kõrget või keskmist niiskustaset, õrn aurutamine hoiab ära kalade lagunemise.

Kalakarbonaad

Kalakarbonaadi ja terriinide valmistamiseks on aur suurepärane, kuna sellel on keeva veega võrreldes õrn mõju. 


Retsept: meriahven soolakoorikus

Kogus kahele inimesele

2 tervet meriahvenat (kumbki 400 gr), 2 kg aroomisoola

Aroomisoola koostisosad

2kg jämedat soola, 1 sidrun, 10 rosepipra tera (kuivatatud), 20gr aromaatset ürdisegu (salvei, rosmariin ja tüümian)

Lisatarvikud: emailitud kandik

Serveeri garneeringuga või omal valikul, nt röstitud kartul ja köögivili


Aroomisoola valmistamine:


Peske, kuivatage ja hakkige ürdid.


Segage ürdid soola, riivitud sidruni (ainult kollane osa) ja rosepipra eradega.


Asetage segu pannile ja küpsetage seda staatilisel režiimil temperatuuril 120 ° C 40 minutit, laske sellel jahtuda.


Soolase meriahvena valmistamine:


Peske kalad voolava vee all ja kuivatage korralikult.


Laotage panni põhjale kiht soola, asetage sellele meriahvenad ja katke need täielikult ülejäänud aroomisoolaga.


Küpsetusseade: sõltuvalt teie ahjust (Steamifyga või ilma)

- steamify-režiimil 20 minutit temperatuuril 130 ° C. tasand: 2 või

- kõrge niiskusastmega režiimil 20 temperatuuril 130 ° C tasand: 2


Suurepärane maitse tehtud lihtsaks

Meie SteamBoostiga ahjud pakuvad kolmel tasemel auru. Spetsiaalsed küpsetus- ja röstimisprogrammid, aga ka ainult auruga programm uue maitsetaseme, rabeduse ja mahlasuse jaoks.


Avastage meie SteamBoosti ahjud