Kas teadsite, et viskame ära kolmandiku kogu ostetud toidust? Mis saaks, kui saaksime kogu toidu ära kasutada?
Kas toidujäätmeid saab vältida?
Toidu raiskamise kaks peamist põhjust on selle kuivamine ja närbunud toodete riknemine. See põhjustab toodete välimuse ja tekstuuri muutumist. Meie toidujäätmed võib jagada kolme kategooriasse: välditavad, vältimatud ja võimalikud välditavad jäätmed.
60% jäätmetest on välditavad - toidud, mida oleks võinud süüa, kui neid oleks paremini hallatud.
19% on vältimatu - sellised asjad nagu teekotid ja kanakondid.
Toidujäätmete vähendamise retseptid
20% toidujäätmetest on klassifitseeritud kui välditavad. Siia hulka kuuluvad toit, mida siin näete: kartulikoored, spargelkapsad ja leherootsud.
Neid saab süüa ja nautida, kui need on korralikult valmistatud. Siit saate teada, kuidas muuta need jäätmed maitsvaks:
Kartulikoorekrõpsud
Peedilehe pesto
Brokkoli varre salat
Praktiline juhend - parimad tingimused erinevat tüüpi toitudele
- Paigutage kiiresti riknevad tooted külmiku tagaosast ettepoole, et neid paremini näha ja kiiresti ära kasutada.
- Pakkige esemed, millel on tugev lõhn või kõrge niiskusesisaldus.
- Hoidke puu- ja köögivilju sahtlites, kus olev niiskus aitab säilitada toidu kvaliteeti pikema aja jooksul. Enamikku puu- ja köögivilju tuleks hoida madalal temperatuuril ja kõrge õhuniiskuse juures.
- Pakkige toores liha ja linnuliha kindlalt, nii et need ei puutuks kokku muu toidu ega pindadega Kui liha hoitakse kauem kui kaks päeva, tuleks see külmutada.
- Või ja juust: need tuleks asetada spetsiaalsetesse õhukindlatesse mahutitesse või pakkida fooliumi või kilekottidesse, et välistada võimalikult palju õhku.