Põhjus: väikese lihatüki küpsetamine suurel küpsetusplaadil ja liiga suure veekogusega. Vesi aurustub liiga kiiresti ja küpsetatav liha jääb kuivaks.
Kasutage praetükile vastavat väiksemat küpsetusplaati või muud ahjukindlat nõud.
Teine võimalus on asetada liha restile ja panna selle alla samas suuruses ahjuplaat, kuhu saaksid koguneda lihamahlad.
Valikuline variant. Lisage natuke vett, mitte üle 200–400 ml. Ärge küpsetamise ajal enam vett lisage.
Liiga kõrge kuumuse kasutamine põhjustab suuremat aurumist.
Kuum ringlev õhk tekitab ahju sisemuses rohkem auru. Kui kasutate küpsetamisel kuuma õhku, kuivatab see ka valmivat toitu.
Valmistades toitu, mis tekitab suurel hulgal niiskust, kasutage ülemist ja alumist kuumutust.