Muutke oma pühaderoad auruga veelgi maitsvamaks

Viimati värskendatud 25.06.2020 13:30

Pühadeaeg on toiduvalmistamiseks suurepärane aeg! Veetke köögis aega koos pere või sõpradega ja nautige pikki õhtusööke.



Liha aurutamine

Millist liha saate aurutada? Auruahjus küpsetamine sobib hästi mitmesuguse liha jaoks, näiteks sink, seakõht, veiseliha rinnatükk, loomaliha jms. Aur aitab lihakiu väga pehmeks küpsetada. Linnuliha, näiteks kalkun ja kana, on üsna lahjad ning aur aitab liha mahlasemaks muuta. Altpoolt leiate mõned näpunäited selle kohta, kuidas liha aurutada.


Sink

- Mahlase singi küpsetamiseks alustage singi asetamisest otse ahjurestile, mille alla soovitame panna ka ahjupanni.

- Asetage sink nahaküljega ülespoole ning küpsetage täisauruga 100 ° C, kuni singi sisetemperatuur on 70 ° C. (Kuluv aeg varieerub sõltuvalt singi suurusest, mistõttu on kõige parem jälgida sisetemperatuuri.) Õige temperatuurini jõudmisel võtke sink ahjust välja ja laske jahtuda.

- Kui sink on jahtunud, katke see eelistatud kattega. Üks võimalus on sinepi ja munakollaste segu, kui sink sellega on kaetud, puistake peale riivsai.

- Seejärel küpsetage 175 ° C pöördõhus, kuni sink on röstitud ja kuldne (see võtab umbes 5–10 minutit). See on ideaalne roog eelmisel päeval valmistamiseks.



Kalkun

- Suurepärane viis kalkuni nii mahlaseks kui ka krõbedaks saamiseks on esmalt aurutada seda 100 ° C täisaurus koos täidisega.

- Asetage termomeeter kana sisse ja küpsetage, kuni see saavutab 68 ° C. (Aeg sõltub kalkuni suurusest, mistõttu on parim viis juhinduda sisetemperatuurist.

- Kui see saavutab õige temperatuuri, võtke see välja ja laske kalkunil kuivada.

- Kui nahk on kuiv, määrige kogu lind pehme võiga ja küpsetage viimased 30 minutit 200 ° C  pöördõhuga ahjus, nii et nahk muutuks kuldseks ja krõbedaks. Head nautimist!


Glasuuritud lühikesed ribid või veiseliha rinnatükk

- Alustuseks soolake lühikesed ribid või rinnatükid ja laske neil üleöö soolvees seista.

Küpsetage täisaurul 100 ° C juures vähemalt 3-4 tundi, sõltuvalt tükkide suurusest. Ribid on valmis, kui liha hakkab luust välja tulema. Rindkere on valmis, kui saate liha väikese noaga hõlpsalt läbi lõigata. Laske jahtuda. Lõigake ribid viiludeks luude vahel.

- Tehke glasuur 1dl pruuni suhkru, 3dl tumeda õlle, 1 spl õunasiidriäädika, 1 spl sinepi, näputäie soola ja ehk ka näpuotsas chili või chipotle'iga. Segage potis suhkur ja äädikas ning lase keema tõusta, lisage õlu ja laske auruda, kuni konsistents on paks (umbes 10-15 minutit).

- glasuurige liha ja kuumutage ahjus. Selle roa saate valmistada eelmisel päeval ja enne serveerimist lihtsalt glasuurida ning kuumutada.


Sous-vide lisandid

Sous-vide on ideaalne köögiviljade valmistusviis. See on tervislikum, kuna toiduvalmistamise käigus kaotab vähem toitaineid ja on maitsvam, kuna parandate looduslikke maitseid ja saate parema tekstuuri. 


Või, tüümiani ja sidrunikoorega pruunistatud juurseller

- koorida ja viilutada juurseller ja panna vaakumkotti koos pruunistatud või, tüümiani varte, sidrunikoore ja näputäie soolaga

- Küpsetage täisaurus 100 ° C umbes 20-25 minutit. Jahutage ja serveerige.


Porgandid vürtsides ja apelsinimahlas

- Koorige porgandid ja pange koos tähtaniisi, tšilli, kaneeli ja näputäie soolaga vaakumkotti.

- Küpsetage täisaurus 100 ° C juures umbes 15-20 minutit. Jahutage ja serveerige, Mahla saate kasutada kastmeks või kastme valmistamiseks.


Auru plussid

Lubage SteamPro-ahjudel tõsta oma auruga küpsetamise taset.. Avastage funktsioonid, sealhulgas Sous-Vide, ühendatud toiduvalmistamine, mis võimaldab teie nutitelefoni abil ahju juhtida, ja auruküpsetamise abiline Steamify. SteamPro ahjud on valmis teie igapäevaseks abistamiseks köögis.


Avastage meie SteamPro ahjud