Probleem | Põhjus ja lahendus |
---|---|
Kinnikõrbenud mustust on raske eemaldada | Suhkrut sisaldavad toidud võivad pliidiplaadile sattudes sisse kõrbeda.
Nõuanne. Töödelge kuumusega korraga ainult üht keeduvälja.
|
Hele/tuhm laik pliidiplaadil | Plaadid määrduvad kasutamise käigus.
|
Rooste | Sageli keeb toit üle. Kui pliidiplaadid saavad ülekeemise tõttu märjaks ja vedelikku kohe ei eemaldata, hakkab metallosadele kogunenud niiskus paratamatult roostet tekitama. Ülekeemise vältimiseks kasutage väiksemaid veekoguseid. Keetke kartuleid ja muid köögivilju 1–3 dl vees. Vee kogus oleneb kasutatava keeduplaadi suurusest.
Kallake vesi potis olevatele köögiviljadele. Asetage potile tihedalt suletav kaas. Valige keeduväljal kõige kõrgem kuumusaste. Pidage keevat potti silmas! Sel moel hoiate kokku nii energiat kui ka vett.
Plaadid on niisked. Kui plaate pärast puhastamist ei kuumutata, võivad need niiskuse toimel roostetama hakata. Ärge kunagi asetage pliidiplaatide katteid peale enne, kui plaadid on täielikult kuivanud.
Plaate pole roostevastase kaitsevahendiga regulaarselt hooldatud. Katteplaadid on valmistatud malmist. Kui plaate regulaarselt rooste vastu ei töödelda, võivad need aja jooksul roostetama hakata. Plaatide kaitsmiseks rooste eest tehke järgmist.
|
Kate | Niiskus või puhastusvahendi jäägid. Keraamiline klaasplaat on kuumutamise ajal niiskeks läinud ja/või plaatidel on puhastusaine jääke. Pärast keraamilise klaasplaadi puhastamist pühkige see niiske lapiga puhtaks, et eemaldada kõik puhastusaine jäägid. Seejärel pühkige kuiva lapiga. On tähtis, et plaadi sisselülitamisel oleks see kuiv. |
Hõbedased laigud | Alumiiniumpõhjaga nõudelt tekkinud jäljed. Võimalik nii alumiiniumpottide kui ka mitmekihilise põhjaga terasnõude kasutamisel. Klaasplaadi pinnale tekivad jäljed/plekid. Jälgede/plekkide eemaldamiseks tehke järgmist.
|